A téli időszakban olykor még röpke negyedóra is rosszul tud esni a szabadban, ám ha Te is a legkeményebbek közé tartozol, akkor sem mindegy, hogyan öltözöl fel.

De mire is kell figyelmet fordítanod?

A kabát és bakancs párosa nem mindig elegendő ahhoz, hogy elkerüld a megfázást, az ízületi problémákat és egyéb következményeket, ennél sokkal többre van szükséged. A jól megválasztott munkaruha és kiegészítői tetőtől talpig megvédenek a hidegtől és szárazon tartják a testedet. Ennyivel azonban még ne érd be! Válassz úgy, hogy a kiegészítőid növeljék a munkavégzés hatékonyságát és kényelmét. Íme:

A fej és a fül védelme különösen fontos, hiszen a testhő nagy része a fejen keresztül távozik. Kell tehát egy sapka, ami akkor jó, ha meleg, puha, jól illeszkedik és a füleidet is takarja. Az anyaga többféle lehet attól függően, hogy mennyire van hideg és milyen a munkád jellege. Figyelj a színekre is, az élénkebb változatokban a rossz látási viszonyok mellett is látható maradsz!

Ha sapka nem jöhet szóba, mert a munkád megköveteli, hogy sisakot viselj, akkor érdemes bevetned egy kis extrát, a sisakbélést! A sisakbélés vékony és rugalmas, melynek köszönhetően kényelmes viselni, mégis óvja a fejed a hidegtől. Amire érdemes figyelned, hogy olyat válassz, ami kényelmes és jól illeszkedik a sisakodhoz, hisz még mindig a biztonság az első.

A nyakad és torkod védelme is fontos, mert a hidegben irritálódhatnak a légutak, aminek torokfájás, köhögés lehet a vége. Viselj csősálat! Erre a kiegészítőre van szükséged, hisz lágyan körülöleli a nyakad és melegen tartja a torkod, ugyanakkor sehol sem lóg, nem akadályoz, vagyis abszolút biztonságos.

A tested többi részének védelme is szükséges, mivel hidegben a testhőmérséklet csökkenhet, és a kihűlést kockáztatod, ha nem ügyelsz a védelemre. Az aláöltözet vékony, testhezálló réteg, ami a munkaruházatod alatt viselve segít megőrizni a tested melegét, anélkül, hogy akadályozna a mozgásban. Ne feledd, ha mozogsz, télen is izzadsz, de a jó aláöltözet elvezeti a nedvességet, persze ha betartod a réteges öltözködés alapelvét.

A kezeid és ujjaid védelme is létfontosságú, ezek érzékenyebbek és könnyebben sérülhetnek a hidegben. A kesztyű segít melegen tartani a kezeidet, ezen felül a munka jellegének megfelelően sokféle módon gondoskodhat a biztonságodról. Ha kell, válassz egy multifunkcionális verziót, és inkább szánj egy kicsit többet a kesztyűdre, de olyat viselj, ami minden fronton véd.

Végül elengedhetetlen a lábaid védelme, mert a hidegben lelassul a vérkeringés, és a lábfejek könnyen kihűlhetnek. A jó minőségű, vastag zokni segít megőrizni a lábfejek melegét és egyben felel azok szárazságáért is, így nem kell tartanod attól, hogy a kellemes hőérzet a higiénia rovására megy. Jó, ha mindig van Nálad egy váltás pár, mert ha esetleg nedves lesz, azonnal le kell cserélned!

Talán hosszú a lista, de hidd el, hálás leszel magadnak a védelemért, ha akkor is a szabadba hív a munkád, amikor mások ki sem merészkednek a házból. Új kiegészítőkért nézz szét a www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalon, kérdéseidet pedig tedd fel bátran a +36-70-701-1617-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!