Az elektromos fűtőkaloriferek tökéletes megoldást jelenthetnek a fűtésre az olyan esetekben, amikor a hagyományos megoldások nem megoldhatóak, azonban kiépített szellőzőrendszer már van, vagy tervezik a kialakítását.

Az elektromos fűtőkaloriferek a levegő felmelegítését (temperálását) teszik lehetővé a szellőztetőrendszerben, tehát gyakorlatilag fűtésként is használhatóak, és – teljesítménytől függően – akár kimondottan nagy méretű terek felfűtésére is alkalmasak.

Az elektromos fűtőkaloriferek működése

Az elektromos fűtőkaloriferek kör vagy négyszögletes csatlakozásúak, amelynek méretét és formáját a légcsatorna keresztmetszete határozza meg. A fűtőkaloriferek könnyen csatlakoztathatók függőlegesen és vízszintesen, közvetlenül a légcsatorna-hálózathoz. A beüzemelést követően a rajtuk átáramló levegőt felmelegítik, így a szellőzőnyílásokon már a temperált levegő áramlik be a helyiségbe.

Az elektromos fűtőkaloriferek fűtési hatásfoka a légmennyiségtől, a fűtőpatron teljesítményétől és a légsebességtől függ. Fontos azonban, hogy szabályozhatóak, így a kívánt hőmérséklet beállítására és fenntartására is lehetőséget biztosítanak.

Az elektromos fűtőkaloriferek előnyei

Egyszerű beszerelés: Az elektromos fűtőkaloriferek könnyedén csatlakoztathatók a meglévő szellőztetőrendszerhez, csupán a megfelelő átmérőre kell ügyelni.

Hatékonyság: Az elektromos fűtőkaloriferek hatékonyak, vagyis gyors és hatékony hőleadást képesek elérni.

Szabályozhatóság: Az elektromos fűtőkaloriferek egyszerűen szabályozhatóak, tehát lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fűtési igényeknek és a körülményeknek megfelelően állítsuk be őket.

Cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. többek között elektromos fűtőkalorifereket is forgalmaz. Bővebb információért látogasson el a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető weboldalunkra, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén: a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!