A napjainkban is folyamatosan zajló útépítések során nagy figyelemre van szükség a gyalogosokat, a bicikliseket tekintve. A biztonságuk kiemelten fontos, ezért a tervezés és a kivitelezés során is lényeges a zökkenőmentes közlekedésük biztosítására ügyelni.

Mindenki érdeke, hogy kényelmesen, minél gyorsabban, balesetmentesen jusson el a kijelölt célba. Ez igaz a járművek vezetőire, valamint a kerékpárosokra és a gyalogosokra is. Éppen ezért számos szempontot szükséges az útépítés során figyelembe venni.

Mi befolyásolja a biciklisek és a gyalogosok biztonságát az útépítés során?

  • Lényeges az akadálymentes, jól megvilágított úthálózatok létrehozása.
  • Elengedhetetlen a kereszteződések kialakítása.
  • Szükség van a sebességkorlátozásra, a forgalomtechnikai jelzésekre.
  • Célszerű az utak mentén fákat, bokrokat ültetni, a meglévő növényeket a megfelelő helyen hagyni, hiszen ezek árnyékot biztosítanak, javítják a levegő minőségét.

Az útépítés az egyik lényeges tényező, viszont emellett nem maradhat el a közlekedési kultúra javítása sem. Ha betartják a sofőrök a szabályokat, és tudatosabbak a gyalog, valamint a biciklivel közlekedő emberek iránt, akkor könnyebben megelőzhetőek a problémák. A gyalogosok és a kerékpárosok pedig felelősséggel tartoznak a saját biztonságukért, ezért tanácsos a láthatósági ruházat viselése, és szükséges a rájuk vonatkozó előírások betartása.

A biztonság javítása összetett feladat, amire a szakembereknek és az utakon tartózkodóknak is figyelniük kell. Kiváló minőségű munkával, az utak javításával, bővítésével, együttműködéssel elkerülhetőek a gondok.

Csökkentse a balesetek kockázatát, és tegye lehetővé mindenki számára a zavartalan közlekedést! Bárhol van szükség útépítésre, parkolók létesítésére, vagy más földmunkák, tereprendezés elvégzésére, keresse bizalommal a Böhmer Kft. munkatársait! A cég tevékenységéről bármikor informálódhat a www.bohmerkft.hu internetes oldalon, és készséggel állnak a rendelkezésére a 06-28-559495-ös telefonszámon, valamint a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen.