Az iparban, más munkakörnyezetben, és a háztartásban is szükség van az elszívótömlők alkalmazására. Fontos, hogy a célnak megfelelően döntsön, ugyanis csak így végezheti el a feladatokat problémamentesen. Néhány tanács alapján nem okozhat gondot a hőálló elszívótömlők közül választani.

Számos anyag szállításához van szükség tömlőkre. Attól függően, hogy pontosan milyen területről és közegről van szó, más-más eszközök teszik lehetővé a teendők ellátását. A biztonság, a hatékonyság, a minél hosszabb élettartam, a környezet megóvása, és a zajcsökkentés érdekében lényeges a körültekintő beszerzés.

Milyen szempontok alapján választhat megfelelően?

1. Lényeges a hőállóság mértéke, hiszen csak így bírja a tömlő a környezetben uralkodó magas hőmérsékletet. Célszerű azt is figyelembe venni, hogy folyamatosan vagy rövid ideig van szükség a hőterhelésre.

2. Meghatározó az anyag, mivel eltérőek a tulajdonságaik.

3. Az átmérőtől függ, hogy mekkora mennyiségű közeget képes elszívni, és milyen rendszerhez csatlakoztatható.

4. A hosszúságon múlik, hogy milyen távolságra sikerül az elvezetés.

5. A nyomásállóság és a hajlékonyság szintén lényeges tényezők.

6. Fontos a kémiai ellenállóság, mivel agresszív anyagok esetén is jól helyt kell állni.

Ha mindezeket figyelembe veszi, és emellett az árról is informálódik, akkor nem okozhat gondot a helyes döntés. Olyan hőálló elszívótömlőt használhat, ami hosszú időn keresztül eleget tesz az elvárásoknak.

Nagy segítséget jelent, ha olyan szolgáltatónál tájékozódik, ahol széles választék áll rendelkezésre. Ezáltal megtalálhat minden típust egy helyen, informálódhat a jellemzőkről, és az adott területnek, anyagoknak megfelelően rendelheti meg a tökéletes eszközt.

Keresse fel az Nst+N Kft.-t, tekintse meg a tömlők hosszú sorát a www.nstntomlo.hu weboldalon! Magas minőségű, strapabíró, többféle változatban kapható, hőálló elszívótömlők közül rendelhet kényelmesen. Ha kérdése merül fel, hívja bizalommal a 06-1-2044895-ös telefonszámot, vagy érdeklődjön az nstn@nstn.hu e-mail címen!