Az építőipari munkálatok elvégzéséhez hozzátartozik a földmunkák teljesítése is, hiszen csak így biztosítható a célnak megfelelő terület. Számos esetben kerül sor olyan környezetben a teendők ellátására, ahol kiemelt figyelmet szükséges fordítani a közművekre. A károsodások elkerülése érdekében fontos a modern, megbízható módszerek alkalmazása a földmunkáknál Budapesten is.

Könnyen adódhatnak problémák, ha nem kerül sor a helyszín alapos felmérésére. Jelentős anyagi károkkal jár a közművek károsodása, ami további gondokat okozhat, ezért elengedhetetlen a megelőzés. A szolgáltatások kimaradásának, a személyi sérülések meggátolása egyaránt lényeges. A kockázatok minimalizálhatóak a megfelelő teendők ellátásával.

Milyen lépések szükségesek a kockázatok minimalizálása érdekében?

1. A munkaterület alapos feltérképezése, az összes közüzemi vezeték azonosítása. Az adatbázisok használata, amelyek pontos információt nyújtanak a föld alatti infrastruktúráról.

2. Az érintett szolgáltatók értesítése a tervezett munkavégzésről, valamint a kijelölt terület biztosítása kerítésekkel, táblákkal.

3. A modern technológiák alkalmazásával meghatározható a földfelszín alatt található kábelek, csövek pontos helye. Lehetőség van a precíz munkavégzésre, a véletlen károsodások kockázatának csökkentésére.

4. A kézi és a gépi munka kombinálásával hatékonyan teljesíthetőek a feladatok, és elkerülhetőek a károsodások.

A munkafolyamat során nagy szükség van a folyamatos ellenőrzésre. Minden részletre ügyelve időben észrevehető, ha sérül valamelyik közüzemi vezeték, és sor kerülhet a hiba gyors elhárítására. Nem maradhat el a dokumentáció készítése sem, így utólag is visszanézhető minden munkálat.

Komplex megközelítéssel, korszerű háttérrel, a célnak megfelelően kiválasztott munkaeszközökkel lehet kiváló megoldásra jutni. Éppen ezért lényeges, hogy hozzáértő szakemberekkel egyeztessen a földmunkáról Budapesten is.

Tudjon mindent egy kézben, és kerüljön sor a tervek megvalósítására a lehető legrövidebb időn belül! Vegye fel a kapcsolatot a Böhmer Kft. munkatársaival a 06-28-559495-ös telefonszámon, vagy a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen! Bővebben pedig olvashat a cég tevékenységéről a www.bohmerkft.hu internetes oldalon.