Számos munkaterületen lehet szükségünk sűrített levegőre, így a sűrített levegő kezelő berendezések elengedhetetlenek lehetnek tevékenységünk során.

Az ipar egyik leggyakrabban használt energiahordozója a sűrített levegő. Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a sűrített levegő nem az energia egy fajtáját jelenti, hanem az energia közvetítését teljesítő közeg. Rengeteg előnyös tulajdonsággal jellemezhető, ezért szinte mindenütt találkozhatunk az előállítására alkalmas eszközökkel. Ha sűrített levegő kezelő berendezéseket alkalmazunk, tisztában kell lennünk a karbantartásuk módjával és a helyes üzemeltetéssel. A nagynyomású levegőt kompresszorok alkalmazásával kaphatjuk meg, amelyek a működési mechanizmusuk szerint többféle típusban állnak rendelkezésünkre. Annak megfelelően, hogy pontosan milyen közegben van szükség a sűrített levegő használatára, megkülönböztethetünk dugattyús kompresszorokat, spirálkompresszorokat, csavarkompresszorokat, és egyéb, speciális kialakítású kompresszorokat. Azonban nem csak a kompresszorok játszanak nagy szerepet a sűrített levegő technika terén, hanem a sűrített levegő kezelő berendezések is, és a tárolást lehetővé tevő légtartályok szintén rendkívül fontosak. A kezelési folyamat két részből áll, a szárításból és a szűrésből. Hűtveszárító alkalmazásával megakadályozhatjuk, hogy nedvesség csapódjon ki a sűrített levegőben, a szűrés folyamata pedig a szemcse, az olaj leválasztását jelenti, ami szintén nélkülözhetetlen, ha problémamentesen szeretnénk végezni munkánkat.

Hosszú időn keresztül helytálló, megbízható sűrített levegő kezelő berendezéseket kínálunk elérhető áron a Kompresszor-Technika Kft. munkatársaiként. Több évtizedes szakmai tapasztalattal állunk rendelkezésére, bármilyen kompresszorral, vagy sűrített levegő kezelő berendezéssel kapcsolatban van szüksége tanácsra. Informálódjon részletesen szolgáltatásainkról a www.kompresszor-technika.hu internetes oldalunkon!

Vegyen igénybe kiváló sűrített levegő kezelő berendezéseket, és teljesítse feladatait hiba nélkül! Bármilyen kérdése merül fel, forduljon hozzánk a 06-52-411-911-es telefonszámunkon, vagy az info@kompresszor-technika.hu e-mail címünkön!