Nehezen érte el a kívánt eredményt a fűtési szezonban, ezért szeretné kideríteni ennek az okát? Netán már szembesült a problémával, és felújításra vár kéménye? A kátrányos kéményen mindenképp változtatnia kell. Korszerű és megbízható módon oldhatja meg a felújítást, ha a kéménybélelést választja.

A fűtési rendszer működtetése nagy odafigyelést igényel. A kémény ebben kiemelt szerepet játszik, ezért egész évben ügyelnünk kell kifogástalan állapotára. Ha fatüzelésű eszközt használunk a fűtés során, ismerős lehet számunkra is a korom és a kátrányos kémény fogalma. A kátrányosodás többféle ok miatt alakulhat ki.

A problémát az okozza, hogy nem megfelelő a füstgáz elvezetése. A kéménycsatornában észlelhető huzat teszi lehetővé a füstgáz áramlását, megfelelő huzat hiánya esetén nem tud kijutni a forró égéstermék, így lerakódik a kéménycsatorna felületén. Túl hosszú és túl rövid kémény használatakor is kialakulhat ez a nehézség. A kéményben található vízszintes elemek, és más tényezők is befolyásolhatják a huzat létrejöttét. Nagyon sok múlik a tüzelőanyag minőségén, a legtöbben nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen károkat okozhatunk a nedves fa alkalmazásával. A huzatszabályzó gondtalan beállítása is nehézséget okozhat, és érdemes elegendő időt szánnunk a legtökéletesebb égés létrehozására. A kémény folyamatos ellenőrzése sem elhanyagolható.

Amennyiben a probléma már jelen van, és szeretnénk ismét kiváló állapotban tudni kéményünket, érdemes a kéménybélelés mellett döntenünk.

Kiváló kéménytechnikai eljárást végzünk a Kémény-Ász munkatársaiként! Felkészülten végezzük a kéménybélelést, amellyel megakadályozhatja a kellemetlen jelenségek kialakulását. Megbízható segítséget nyújtunk a kátrányos kémény állapotának javításában. Informálódjon bővebben tevékenységünkről a www.kemeny-asz.hu weboldalunkon!

Használja ki a kéménybélelés előnyeit, hogy ne adódjon nehézsége a későbbiek során! Felmerülő kérdései esetén, és kéménybélelés ügyében lépjen velünk kapcsolatba a 06-70-452-6771-es telefonszámunkon vagy a kemenyvilag.2013@gmail.com e-mail címünkön!